Hencida Családi Tábor

Árak, jelentkezés

Következő táborunk időpontja

2021. július 14-18.
Árak, jelentkezés

2015. óta szervezzük családi- és ifjúsági táborunkat magyarországi, határon túli és a diaszpórában élő, főként kisgyermekes családok számára.
Az egy hét során programunk összeállításánál néphagyományainkra építünk, amit közösségi programokkal egészítünk ki. Fő célunk, hogy tartalmas időt töltsünk együtt, kihasználjuk a táj, a falu, a helyiek és a táborvezető csapat adottságait, szórakozva tanuljunk. Népi kultúránk mellett nagy hangsúlyt fektetünk táj és ember viszonyára, természeti környezetünk megismerésére.

A programokról bővebben

Táborunk helyszíne a fenntartható faluként is ismert Gömörszőlős, ami lenyűgöző természeti környezete mellett építészeti és kulturális örökségével vett le minket a lábunkról. A parányi helyi közösség, az ökoturisztikai lehetőségek évről évre mágnesként vonzanak bennünket vissza. És az a hangulat… Reméljük ti is szeretitek majd!

Helyszín, szállás, étkezés

Helyszín:

Gömörszőlős, a fenntartható falu, Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Szállás:

Az alábbi linkeken tájékozódhatsz a szálláslehetőségekről. A számodra legszimpatikusabbat a megadott elérhetőségeken keresztül foglalhatod le és a vendéglátókkal egyeztetett módon fizetheted ki.

 1. A Gömöri Lovasudvarban
  1. félkomfortos, ám annál hangulatosabb szálláskuriózumok,
  2. sátorhelyek
   Kapcsolat: Trieber Anna (trieber.anna@gmail.com) +36 20 240 0301
 2. Az Ökológiai Intézet vendégházaiban
  1. összkomfortos szobák
   Kapcsolat: Vígh Andrea (rea.vigh@gmail.com) +36 20 407 6875

A faluban a tábor programján kívül is vannak élményprogramok, amiket a szállásadókkal egyeztetve vehettek igénybe, pl.:

 • lovaglás,
 • infraszauna, dézsafürdő
 • biokert és háztáji állatok

Étkezés:

Házias, helyben készült ételek napi 3x (reggeli, ebéd, vacsora), amit az Ökológiai Intézet biztosít számunkra.
Egyéni étrend igényeiteket a jelentkezési lap kitöltésénél jelezhetitek.

Jelentkezés, árak

Ne felejtsd el, idén a jelentkezési lap kitöltésével nem foglalsz automatikusan szállást, azt külön intézheted. Az űrlap kitöltésével a tábor programján való részvételi szándékodat és étkezési igényedet jelezheted.

A jelentkezési lapot a gombra kattintva éred el.

Jelentkezési határidő: május 15.

Kérdés esetén ide írj: tabor@hencidatanc.hu

Jelentkezem

Miért válassz minket?

 • Fiatal, ám nagy tapasztalattal rendelkező, szakképzett táborvezető csapat.
 • Tartalmas időtöltés minden korosztály számára.
 • Gyönyörű, nyugodt környezet.
 • Új ismeretek, új közös élmények szerzése.
 • Befogadó, nyitott közösség.

Rólunk mondták

“Nagyon szerettünk Veletek lenni az elejétől a végéig. Olyan hangulatot teremtettetek, amire visszagondolva karácsonyig erőt meríthetünk és feltöltődhetünk.”

“Szeretjük Gömörszőlőst, szeretnénk ide visszatérni, még a kisebb gyermekek is biztonsággal tudnak egyedül közlekedni a helyszínek között (és erre nagyon büszkék!).”

“Gyermekbarát programok, igazán gyermekbarát szervezőkkel.”

“A gyerekkel barátságosak voltatok. Mindent úgy szerveztetek, hogy senki se unatkozzon.”

„A helyszín ideális, a programok színvonalasak és változatosak, jókedvűek. Tetszett a hozzáállásotok: látszott, hogy komolyan veszitek, értéket közvetítetek. Minden korosztálynak kínáltatok valamit. Nem volt egy unalmas perc sem, de mégsem volt túlfeszített a program. Köszönjük szépen!”

„Sok szép élményt gyűjtöttem: csűrmozi, mesék, játékok, gyerektáncház, kiváló ételek. Julcsi és Laci zseniálisan tanítottak minden korosztálynak. Mindenkinek tudtatok biztosítani korosztályhoz, nemhez és érdeklődéshez illő programokat. A zenészek jófejek és nagyon ügyesek voltak. A helyszínt szerettem, szerintem nem volt benne hiba.”

„Köszönjük ezt az élménydús hetet. Óriási eredmény, ha a résztvevők szinte egyöntetűen várják a következő ilyen tábort. Mi hárman, ha lehetséges lesz, biztosan jövőre is megyünk.”

A tábor vezetők hozzáállásával, gyerekcentrikusságával és a gyönyörű a táborozáshoz ideális környezettel voltunk a leginkább elégedettek. Ja, és az ételek is fincsik voltak!

Jó az egyensúly a kötött programok és a (szabadon választható) szabad programok között. Nagyszerű az ellátás!

Nagyon kedves, segítőkész, jól szervezett társaság vezette a tábort, sokoldalú programok, jó hangulat a táncházban és a kirándulásokon, izgalmas játékok, csodálatos környezet (gyönyörű táj, parasztházak!).

Szuperek vagytok! Le a kalappal!

Csak így tovább!!!

Nagyon jól csináltátok a szervezést, egy összeszokott csapatnak tűntök. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk a táboron! Ha összejön, jövőre is eljövünk, és másoknak is ajánlani fogjuk (bár szerintem jelentkezőből nincs hiány ;)). Légyszi, még csináljátok sok-sok éven át!! 🙂

Táborvezetőink

Korábbi táborok élménybeszámolói

 • Jelentkezhettek a VI. Hencida Családi Táborba

  Kedves Érdeklődők! Elindult a jelentkezés a VI. Hencida Családi Táborba. Minden részletet megtaláltok a honlapunkon, jelentkezni pedig az űrlap kitöltésével tudtok. Olvassátok át figyelmesen az információk, mert a szállásfoglalással kapcsolatos szokások idén változnak. Nagyon örülnénk, [...]

 • Népi kavalkád Gömörszőlősön

  „Én hajlottam legmesszebbre, Magyarország közepére” – énekeltük számtalanszor az V. Hencida Családi Tábor során.  De ez két szemmel is látható volt: kis hazánkon kívül Svájcból, Németországból és Olaszországból is sokan zarándokoltak Észak-Magyarországra, hogy a népművészet [...]

Kapcsolat

   Táborunkat 2017-ben és 2019-ben  a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.