A Hencidában minden évben kétszer néhány napra összepakoljuk a táncos cipőinket, a pörgős szoknyákat és persze a kirándulós hátizsákokat, hogy közösen elutazzunk az ország egy-egy szegletébe. Ezeket a hétvégéket tréninghétvégéknek hívjuk, mert ilyenkor a szokásosnál is többet táncolunk, gyakorlunk, emellett sokat szaladgálunk a friss levegőn, túrázunk, bringázunk vagy épp métázunk.

Idén májusban a gyönyörű Bakonyba utaztunk és a Pangea Egyesület pénzesgyőri Breuer László Oktatóközpontjában szálltunk meg. Ez egy nagyon hangulatos tornácos ház, szépen felújítva, az alsó szinten egy nagyon jól felszerelt konyhával és akkora étkezővel, ahol kényelmesen elfértünk akár harmincan is. 

A Pangea volt a bázis, innen indultunk felfedezni a környéket. A leutazásunk napján mindjárt el is indultunk túrázni a Kerteskői-szurdokba. Gyönyörű májusi napunk volt, a szurdokba már teljes erővel megérkezett a tavasz, szebbnél szebb virágokkal és harsogó zöld környezettel várt minket.

Másnap egy elszánt kis csapat nagyon korán ébredt, hajnali vadles volt a program. Napkeltekor kisétáltunk a ház melletti mezőre, felültünk egy lesre és figyeltünk, hátha meglátunk néhány őzet. Kezdetben nem volt szerencsénk, talán csak egy nyuszi mutatta meg magát, de később előkerült néhány szarvas, akik olyan közel merészkedtek, hogy még meg is lehetett kergetni őket.

Mire visszaértünk, a többiek már készítették a reggelit, majd ismét egy túra következett a környéken, jól esett ilyen sokat kint lenni a friss levegőn. Végül délután a nagy viharfelhők elől a ház felé vettük az irányt és szerencsésen el is kerültük a nagy esőt.

Aznap este pizzát sütöttünk a ház kinti kemencéjében. Közösen gyúrtuk, dagasztottuk a tésztát, aprítottuk a feltétet, aztán jókedvűen belakmároztuk a jól megérdemelt vacsorát. Aztán táncoltunk, zenéltünk, majd nyugovóra tértünk, hiszen harmadnap hosszú táncpróbák vártak ránk.

Szombaton a reggeli után elindultunk a próbák helyszínére, Bakonybélbe. Az Egyesületünk idén ünnepli alakulásának a 10. évfordulóját, ennek alkalmából több programmal is készülünk, az egyik ezek közül a novemberben megrendezésre kerülő gálaműsor. Ezen a tréninghétvégén már elkezdtünk erre készülni, így talán a szokásosnál is nagyobb igyekezettel gyakoroltunk. 

Aznap este a jubileumi készülődés jegyében tartottunk egy workshopot is, ahol közösen gondokolkodtunk azon, hogyan is ünnepelhetnénk meg a legjobban az elmúlt tíz évet, milyen programokkal, egyéb meglepetésekkel készüljünk. Hatékonyak voltunk, sok jó ötlet született, ezek egy része azóta már meg is valósult.

Vasárnap délelőtt tartottunk még egy táncpróbát, majd ebéd után összepakoltunk és hazafelé vettük az irányt.

Nagyon jó kis hétvége volt, elképesztően finomakat ettünk, egyik reggel még amerikai palacsinta is volt, nagyokat túráztunk, táncoltunk, közösen sütöttünk-főztünk, tervezgettük a közös jövőnket, együtt voltunk. 🙂